RSS Feeds

Sunday, March 14, 2010

Pagi Ahad...

Pagi jam 6, HP alarm dah berbunyi...eii, malasnya nak bangun, so tidurlah balik till jam 6.30 pagi. After bangun and solat, terus je iron baju coz jam 8 dah nak keluar, bring prospek to ZRB. Finish ironing, bang Dek bagitau prospek tak dpt. datang pulak coz neneknya sakit. Aduh hai..tensionnya, dah bangun awal2 and make preparation tak jadi la pulak..

Masa tu jam 7.15 pagi, ingat nak sambung tidur.. but terpaksa batalkan je hasrat tu bila kepala dah fikir porch kat luar dah berhabuk..dah hampir 2 bulan tak dimandikan air.. So, terus tukar baju 'duty' and startlah menyapu, trim pokok2 bunga, siram bunga and finally wash the porch. Tahu2 siap je jam dah show pukul 9.30 pagi. Penat but puas hati...

After that ingatkan nak relek kejap, si Lisa tiba2 pulak muncul menagih janjinya nak ke KFC . Janji ni i buat hari Jumaat yang lalu..Alamak!. Pujuk pun tak makan saman budak ni, dia tetap nak go. So i deal dgn dia, we will go at 11.00am nanti.

This morning no breakfast.. so tangan cepat je hayun vacuum dari depan ke belakang, bawah ke atas.. Penat sesangat dah masa ni.. tapi dayakan jugak. i hanya vacuum rumah seminggu sekali je..so banyak gak habuk dan rambut2 yang terkumpul dlm 1 minggu tu..kadang2 terfikir kat kepala ni, kenapalah takde org yang boleh cipta flooring yang boleh sedut habuk2 and rambut2 ni..If ada, i lah org pertama yg akan beli.. i dah la alergis habuk, nak pulak melayan habuk ni..tak ke giler!

Dipendekkan citer, kami sampai kat KFC jam 10.45am. Kami tu hanya i n Lisa je.. Bang Dek tak nak follow. Dia nak makan je apa yg ada kat rumah and nak basuh baju2 (ni memang duty bang Dek!)

Nasiblah KFC depan rumah je.. so taklah rasa tension sgt. So sarapan pagi i n Lisa hanyalah fries, nugget and ice-cream...


Si Lisa sebenarnya bukan excited kat food, tapi kat toy and playground tu je. i dah la nak diet, terpaksa pulak makan coz tak nak membazir. Tengok tu, buat2 makan dgn penuh perasaan.. i dah warn dia, if selagi tak habis tak boleh enter playground tu.

Sambil makan tu, teleng2 kepala dia tengok ade budak2 lain yang main..


Bila dah dapat keluar, nilah aksi2nya! Tapi pity her, coz budak2 dah tak main lagi, coz hari dah nak hujan...



Dah kat rumah ni, she start busy with the KFC speck while cari benda2 yang hidden kat dlm buku tu. So bile di main sesorang tu, bernafaslah i sikit...

No comments:

Post a Comment