RSS Feeds

Saturday, March 6, 2010

Episod kena tegur!

Mummy, kenapa Lisa tengok mummy tulis “aku” dalam blog mummy tu? (keras jugak nada suaranya masa asked me soalan ni)

Mummy kata kat Lisa, tak boleh cakap ”kau”, ”aku”..
Lisa cakap mi marah, mummy cakap takpe pulak!

Jeng..jeng..jeng...

Since dia kecik, i ajar dia bahasakan diri dengan panggilan ‘Lisa”..so she’s a good girl, dengar cakap mummy dia ni. Sweet sgt bila dia merengek2 nak susu.. ‘mi, Lisa nak shusu..

But when enter kindergarten and dah met ramai kwn2, she dah start using “kau dan aku”..sakit gak telinga i bila dia bahasakan diri camtu. Jenuh gakla nak membetulkan balik.. Finally she’s back to normal, but kadang2 tu tersasul la jugak!

Aku ni..dah kena tegurkan! So tak bolehla nak buat bodoh je..immediate have to change.. so jadilah “i” diriku ini..memanglah meaningnya sama, tapi lebih proper la sikit kan..

Anak-anak sekarang..

No comments:

Post a Comment