RSS Feeds

Monday, March 21, 2011

Ada ke safety di sekolah????

Hari ni,
i cuba balik awal, sebab nak fetch Lisa kat school.
School finish at 6.30pm, so I managed to reach at 6.25pm.

Waktu tu hujan turun dengan selebat-lebatnya...
dan bebudak pun dah bertolak-tolak sesakan-sakannya,
kat muka pintu pagar yang "sekangkang kera" tu!

Dalam keadaaan parents yang jugak bersesak-sesak,
menunggu kat luar pagar tu,
dengan payung2 yang bersimpang-siur,
dengan air bergenang yang dah sampai kat paras betis,
uh...sesungguhnya tak mudah nak lihat,
where is my Rapunzel...

Can you all imagine,
more than 500 children bertolak-tolak nak balik...
adalah seorang budak perempuan tu,
sampai jatuh terkangkang,
nasib ada hamba Allah yang tolong angkatkan,
if not, kena pijaklah budak tu!

Pengawas mana?
Guard mana?
Cikgu bertugas mana?

Really no safety!!!!!!!!!!!!
I'm going to lodge a complaint tomorrow,
dah tak boleh tahan ni...

Finaly, i found my Rapunzel...
tersepit-sepit si kecik tu,
pitty her...

p/s: Bang Dek always back late from evening school,
when i tanya, he said he have to ensure all children go back first.
Adik respect you...

tahu guard kat mana time tu?
guard kat main gate,
to ensure keta2 cikgu keluar dengan selamatnya...

Yelah cikgu,
pulanglah dengan selamatnya,
bebudak masuk longkang kan bukan tanggungjawab cikgu!

Sunday, March 20, 2011

I love you more mother...

Dah lebih sebulan tak kembali di sini :(

Esok...
Lisa akan kembali ke sekolah semula,
after about 9 days bercuti.
Risau gak ni, takut pagi2 sok dia menangis...
selama cuti ni, dia asyik sedih dan menangis je bila ditinggalkan kat rumah Kak Nab,
sambil nangis tu, cakap "Lisa rindu mummy"
(mummy too sayang...rasa nak tercabut jantung mummy tiap kali berpisah dengan Lisa tau!)
Tapi, diorang semua tak faham kan!:(

Masa cuti,
Sempat jugak kami luangkan masa watch CD Rapunzel..
so, sekarang ni, tiap kali telefon Lisa,
she nak mummy cakap "I love you Rapunzel"...
And she will reply "I love you more mother"..
so cute...

Mummy pun akan start gundah gulana lah sok...
akan cakap sorang2 sambil tengok gambar Lisa kat atas meja kerja mummy tu,
ada hp, tapi tak boleh nak contact Rapunzel mummy:(

Ni, tengah risau giler,
coz nama dah kena petik utk attend HR meeting kat Shanghai,
almost 4 days kat sana nanti...

mummy tak nak pergi...huhuhu...