RSS Feeds

Monday, March 15, 2010

Bila anak demam...

Hari ni i EL. Lisa dah demam la pulak since petang semalam. So, dalam keadaan mcm ni, dia akan cari mummynye ni lebih drpd. ayah... Ayah jadi tukang pandang and ambil apa2 yang diperlukan je..

Malam semalam, i tak dapat tidur bila si lisa kejap2 panggil mummy, lisa...
nak muntah...
nak air suam..
nak mummy picit kepala..
nak peluk mummy.. ni part yang tak tahan ni, coz badan dia panas!

And satu lagi request.. "kalau mummy pegi keja, Lisa tak nak makan ubat!"

So, pagi tadi awal2 dah sms bos bgtau tak dpt masuk keja.. nasiblah bos faham. Lepas je sarapan terus bring her to klinik, time ni perlulah ayah utk dukung dia..

Dah 3 kali bagi ubat, tapi panas lagi badan dia. Risau gak ni.. Doktor kata, if tak kebah lepas 3 hari, baru kena pegi check darah.

Ni dia dah pun tido, tapi sempat request benda yang sama. If ikutkan hati ni, nak je sambung cuti esok, tak sampai hati nak tinggalkan dia.. but see first how her condition tomorrow. Hope malam ni, dia boleh tidur lena.. and i as well..

Selamat malam sayang. Mummy and ayah doakan lisa cepat sembuh.. and senyum dan brgaya mcm "mogel'!

No comments:

Post a Comment