RSS Feeds

Saturday, March 13, 2010

Lisa & Alice...

Masa aku menulis ni, Bang Dek sedang mengulas tentang movie Alice in Wonderland.. Ni memang style dia after tengok setiap movie.. Macam2 yang dia kaitkan, menarik.. Rasanya, later on nak bagi dia chance utk write down the ulasan. So. when Lisa dah boleh faham nanti, dia akan tahu bahawa tengok movie tu bukan utk suka2 saja, tapi banyak pengetahuan, pengajaran, ikhtibar dan sebagainya yang boleh diambil... Yang lagi bestnya, bang Dek kata dia nak beli CD Alice yang original nanti.. i n lisa sukaaaaaaaaaaaaaaaaa... boleh ulang tayang banyak kali!

Si Lisa pulak, dah tergolek... penat giler rasanya.. apa taknya since morning till nite dia takde rehat langsung. Pagi till petang tadi dia join kami di Score A Program. Lepas je lunch tadi (lunch kami jam 4pm hari ni) kat Ani Sup Utara di Bandar Tasik Permaisuri, terus je kami ke Mines.

Odw ke Mines, lisa dah jadi mcm ni...

Tapi sesampai je kat Mines, terus besar mata dia.. terus ajak pergi kaunter TGV nak beli ticket movie Alice in Wonderland. Kami taklah berebut2 nak buy ticket coz uncle Lim dah tolong bought the ticket. Pagi2 lagi tadi dah mintak Lim tolong booked, masa tu pun, kat jusco Balakong dah fully booked, nasib kat Mines ada. Nak pegi tempat lain, malas la pulak coz jauh and dah penat. Sempat gak si Lisa berposing...

While waiting movie start at 6.45pm, bawaklah si lisa ni berjalan2 kat dalam Mines tu.. benda lain dia tak minat sgt, tapi dia ajak naik bot tu.. merengek2 jugaklah... bukannya tak nak bawak, tapi cuaca masa tu dah agak gelap n hujan renyai2, lagipun dia dah 3 kali naik bot tu sebelum ni. Sempat pulak dia komen, "tu masa Lisa kecik2 dulu.. ni Lisa nak naik masa Lisa dah besar.." Adush! anak aku ni...

Nak pujuk dia, bawaklah masuk shop Living Cabin..happy gak dia, tapi timbul lak satu lagi hal. Dia nak beli pulak sang Harimau kat dalam kedai tu... memang dah lama dia nak benda tu, sejak toy tu wujud lagi... tapi patung2 mcm ni kami tak galakkan. So, pujuk dia take photo je dgn Rimau tu. Nasib she ok...anak mummy baik kan..

Memanglah penat sungguh hari ni, lebih2 lagi bila fikir esok nak bring prospek tu BOOM Score A pagi2 lagi. Tapi bila dah dapat tunaikan wish Lisa nak watch movie Alice and see she happy, rasa hilanglah penat ni sikit..

Pada yang belum lagi pegi, bawaklah anak2 ya, cuti sekolah kan sekarang...

No comments:

Post a Comment