RSS Feeds

Thursday, March 4, 2010

Best lah...

Lepas baca je blog sueqaisara, aku terus termimpikan ABC.. tambah2 pulak cuaca panas bangat! So, tengahari tadi terus terfikir nak having lunch outside. Port nya kedai bawah pokok kat tepi jalan, near Staffield Golf Club.
Cepat je jari aku dial hp kak Pau. Aku pun make deal dgn dia. If dia drive, aku belanja dia lunch. Deal succcess. So, aku, Ila and kak Pau di tengah panas gegat tu menuju ke lokasi tersebut.
Sampai je, terus order. Kak Pau mintak cendol pulut and mee hoon sup. Sambal kicapnya pehh...



Ila just cendol je. katanya tak lalu nak makan.. si Ila ni dah 3 hari demam. Masa aku tulis post ni, Ila dah tidur agaknya kat KPJ. Ila confirmed having dengue fever. Pitty her.. Ila, get well soon ye. I'm alone again...

Aku, apa lagi.. terus mintak ABC...


and nasi goreng kampung. At first mcm tak nak makan je, nak diet konon.. tapi order gakla..share dgn Ila.


Apa yang dipesan sampai cepat. So kami pun makan cepat2..lunch hour sebenarnya setengah jam je, tapi kami out about an hour.. masing2 dah fikir diri jadi Boss, buat bodoh je masuk lambat..

Really best lunch tu.... rasa nak pergi lagilah.. tapi nak tunggu Ila sihat dulu and kak Pau dapat byk duit! So bolehlah belanja kami pulak...hihihi...

1 comment:

Sue said...

wahh nampak menariknye abc tu. mcm bestt je nmpk kedai bawah pokok tu kan? redup je tp tak penah singgah pun kalau lalu2 situ p seremban or nilai. maybe oneday nnt nk try la.. abc tu mengiurkan ehhe

Post a Comment