RSS Feeds

Wednesday, April 21, 2010

Lisa tak nak!!!!!!

Macam nilah selalunya perangai Lisa bila diajukan 'soalan'... Tanyalah bila2 pun, sama je...

Soalannya hanyalah "Mummy mengandungkan satu lagi adik, Lisa nak tak?". She really pantang dengan soalan ni, so terus je menangis, merengek2 dan menghentak-hentak kaki...


And then berlari sembunyi kat belakang pintu...




Bila situasi macam ni, i lah yang penat nak pujuk dia... selagi tak pujuk, selagi tulah keadaan jadi haru-biru...

Tu yang malas nak tanya dia tu. Tak tanya macam tak ok la pulak...sebab kadangkala dia macam nak adik, bila tengok dia main dengan anak2 orang lain.

Bila i tanya kenapa tak nak? Lisa will answer "kalau ada adik, mesti mummy tak sayang Lisa lagi kan! Mummy mesti asyik nak dukung adik dan sayang adik tu je". Walaupun i dah explain yang i akan sayang dia dan adik, dia tetap tak percaya.

Susah betullah... Ayah dan anak sama je satu kepala. Tapi yang tak tahan tu, bila setiap kali jumpa kawan2, saudara-mara atau sesapa sajelah, mesti di tanya, "satu anak saje ke? Cukup ke? nanti dah tua macam mana? and bla bla...

Tension kan!

1 comment:

Sue said...

kesian lisa.... tp x pe kot sbb dia da ade abg, aleesya, zara n aisy. tak la sunyi

Post a Comment