RSS Feeds

Wednesday, April 28, 2010

How we met...

Lately, movie Laskar Pelangi really close dengan i..i dun know how to explain but I've watch it 5 times! and please dun surprise,I'm going to watch it again next week at HK.. tak sabar nak tunggu time tu, sebab dah promised dengan Lisa and my sisters to watch the movie bersama-sama.

Kerana movie tu juga, i terpanggil untuk membeli novelnya pula...dalam list i dah ada 3 novel yang akan i beli sprt dibawah;

1. Laskar Pelangi
2. Sang Pemimpi
3. Maryamah Karpov

Ketiga-tiga novel tu karya Andrea Hirata, penulis Indonesia. So, movie Laskar Pelangi tu adalah daripada novel beliau.

i dah mintak bang Dek carikan buku2 tu, tapi katanya tak jumpa. So, sebab tak sabar sangat, i pun terus teringatkan Gramedia book store kat The Mines.One of our favourite book store after MPH. Laju je tangan i surf kat internet pasal book store tu.

Nak tahu apa yang i ketemu dulu? i terjumpa 1 post tentang Gramedia dalam blog "Langit Chacha". Terus klik, baca and love the blog...

"Cha,i met u due to Laskar Pelangi..".Dalam movie tu, 'Lintang'ada menyebut tentang hujan, matahari dan pelangi...

Kembali pada buku2 i tu, i dah contact Gramedia dan placed order. happy :) Tapi yang tak bestnya kena tunggu lagi 1 bulan, arghhhhhh...

1 comment:

.:.Chacha's Heavens.:. said...

i'm totally speechless. ^_^
feeling very happy and excited to discover how u met me.

yeah! we're the same.
i love MPH so much and Gramedia Mines next since it's much closer to home.

the store is a wonder.
can't wait to go back home and pay another visit, browsing through books that i love.

last time i was there, i was looking for books of cross stitching.
how i longed to visit gramedia again.

glad u got to order those books,
even though it would take 1 month to arrive.
huhuhu~it's ok.

happy watching laskar pelangi with Lisa n ur sisters ok? ^_^

Post a Comment