RSS Feeds

Sunday, July 4, 2010

Lisa tak sihat...

Lisa dah tak sihat since last week Wednesday... mula2 hari tu, siang badan dia tak berapa panas sangat... tapi bila malam panas, sampai tak larat nak peluk dia. Tambah dengan meragam pulak sekali...

Now, demam dah takde tapi badan dia masih lemah and got batuk dan selsema... bagi makan ubat tapi macam tak jalan je... tension gak ni!

Bila demam ni macam2la yang dia mintak... so, semalam bawak dia pegi satu shop kat Balakong, best lah kedai tu. Macam2 ade... so, si Lisa apa lagi suka giler kat barang2 alat tulis yang harganya cuma RM1 ke RM1.50 setiap satu...



sejak demam ni, dah mula nak main dengan baby alive...

Tapi sempat juga dia sambar satu mainan... but oklah harga dia compare to Disneyland hari tu! Suka sakanlah dia, coz dah lama mengidam benda alah tu...



Masa demam ni jugak, sempat i pujuk and tukarkan 'bantal busuk' dia. Penat gak i dan bang Dek pujuk. Bantal tu taklah busuk tapi nampak buruk... bantal yang terakhir ni merupakan bantal yang keempat... meaning since baby, dah 4 kali kami melalui masa2 kritikal memujuk dia tukar bantal busuk.

Bantal busuknya mesti ada dua... so nak tukar mesti kena ada dua jugaklah...



but bantal lama2 dulu bang Dek tetap simpan... bang Dek kan, apa yang tak disimpannya... flask air, tin susu yang pertama, botol susu dan mcm2 lagilah barang Lisa yang kami beli sebelumLisa lahir semuanya disimpan!

Semoga Lisa sembuh seperti sediakala dan boleh bersekolah esok...Amin.

1 comment:

zue said...

Hi Lisa, get well soon! lisa beli hadiah apa utk mumy? :)

Post a Comment