RSS Feeds

Thursday, July 15, 2010

Dapat kasut baru...

"Adik dah lama nak kasut yang macam ni, terima kasih sebab mummy belikan untuk adik"

Lisa dapat kasut baru lagi... dia mintak dengan i dah banyak kali jugak... kesian pulak anak dare i sorang ni. So, semalam lepas habis mengaji terus bawak dia ke kedai kasut tu. During odw, dia tanya "mummy nak bawak Lisa pegi mana ni?"

I replied, "surprise!"

Nampak je apa yang dia nak tu, melompat sukalah dia... mula2 pilih kasut, ada macam2 warna. As usual she likes pink colour but no size for her...huhuhu.. Finaly have to choose a red colour but still look nice.

Then, part nak pilih button2 tu... sakannya memilih sampai i, Lisa and amoi kedai kasut tu duduk kat atas lantai. Habis semua button dilambakkan for Lisa untuk pilih...

Ada button yang berlampu, 3D button dan normal button...

Nak tahu apa yang she pilih?...

Button (lampu) - 2 biji - RM10
3D button - 4 biji - RM12
Normal button - 4 biji RM5
kasut RM15

All together RM42.

Hasilnya...



So, kalau anak2 anda nak kasut yang sama, cost list kat atas as a ref...

Hari ni pegi tadika she wear the shoes... kat rak kasut tadika tu, nampak kasut dia je... petang nanti nak go Kumon pun nak wear jugak. Budak2 kan... excited tak kira bila dapat benda yang diidamkan.

"mummy, nanti bagitau kat kak Chacha ye, Lisa dah ada kasut macam abang Ian"

"Umi ngan Yaya mesti nak kasut Lisa ni kan..."

"Umi jangan jeles tau..." hihihi...

2 comments:

.:.Chacha's Heavens.:. said...

hai hai~
jangan lupa kak chacha pun dah ada satu mcm abg ian tau. cuma xpakai je aritu. hehe.
nt jmpe lg kte pakai sama2 k? ^_^

hehe kak bawak lisa pergi mana beli kasut ni? mesti sangat happy tu.

Enis said...

Hai Cha,

She really happy with that kasut. She pun tak sabar2 nak tunggu jumpa Cha and nak tayang kasut dia tu.

Beli kat Tesco dekat rumah tu je... nasib baiklah ada.

Post a Comment