RSS Feeds

Wednesday, June 30, 2010

Hari ini dalam sejarah

Hari ni, pagi sebelum send Lisa to tadika i went to shop and bought the following things;

3 kg ikan sardin
20 biji limau kasturi (tak kira, main ambik je..rasanya lebih...)
5 kuntum bunga kantan
1 cekak daun kesum
1 biji timun
2 tangkai salad
6 peket laksa

Semua ni gara2 Lisa nak makan laksa sejak Isnin hari tu. Lisa cakap kalau beli kat pasar malam sikit, tak boleh nak ulang2 makan. i ajak dia makan kat tesco kata tak sedap pulak.

i tak pernah buat kerja macam ni, tapi demi anak tersayang, mummy ikutkan juga walaupun quite rushing... After that terus sent brang2 tu semua kat rumah Kak Nab yang menjaga Lisa. Pendek cerita, Kak Nab lah yang akan masak laksa tu. Mummy tak pandai masak..sorry...

Pagi ni pulak, tak pernah2 dia menangis masa nak ke sekolah, tapi menangis kata tak nak go.. itupun lepas dia kata "mummy tahu tak? Lisa rindu sgt kat mummy masa kat sekolah... Lisa sayang mummy...

Luruh hati i dengar dia cakap macam tu... sayu..ikut hati nak je sama2 ponteng and enjoy life,...tapi kepala kata no..no..no..

Dengan berat hati i lepaskan juga dia ke sekolah...

Dalam masa yang sama hari ini berakhirlah sebuah cerita di antara cerita2 dalam kehidupan i...esok akan bermulalah cerita yang baru...moga segalanya kan baik-baik selalu...

No comments:

Post a Comment