RSS Feeds

Saturday, July 10, 2010

Entah apa yang sibuk...

Dalam minggu ni dah bermacam-macam perkara yang i lakukan...kalau nak diceritakan, panjang berjela pulak nanti...

TAPI...

Yang pastinya setiap apa yang i lakukan itu pertama-tamanya telah memberikan kegembiraan pada lisa... she so happy...so sweet...

selebihnya, mostly i banyak menolong my family, fiends dan orang2 lain juga... semoga dengan izin Allah, satu hari nanti ada pulaklah orang2 lain yang akan menolong atau membantu i...

teringat satu pesanan yang dikatakan oleh Pak Harfan dalam filem 'Laskar Pelangi'... dimana,

"Hiduplah dengan memberi sebanyak-banyaknya,Align Centerdan bukan menerima sebanyak-banyaknya"

sungguh sangat terkesan bicara itu di hati i...

bagi Lisa, perkara yang paling dia happy ialah bila i bawak dia pergi funfair... Khamis malam Jumaat hari tu. Bang dek tak follow coz busy dengan kelas tuitionnya tu. So, kami dua beranak sajelah have fun there!

Banyak jugaklah toys yang she collected... tak sempat pulak nak take photo, all still inside Avanza. Kalau dah banyak tu, for surelah banyak pulak duit yang kena spent. Kadang2 fikir rugi je, coz kat rumah pun dah berlambak toys dia... Tapi bebudak kan, bukannya faham khutbah yang kita bagipun... dia nak ikut kata hati dia jugak...

Kak Funfair, i just bagi dia ride permainan yang selamat2 je... dia kalau boleh nak cuba yang for adult, tapi no..no..no..no...

So, layan k photo2 Lisa ni...



ride on kangaroo...



ride on elephant...



ride on train...



ride on helicopter...

Bestkan jadi budak-budak...

2 comments:

.:.Chacha's Heavens.:. said...

mcm a treat for her after demam aritu ya.
huhu. kat mana funfair ni?

anyway, thanx kak. it's great to be positive all the times, and be a helping hand to others especially family and friends is something that can cheer us on for life.

i sure hope Lisa will be a good girl always. an obedient daughter that respects the eldest, and i do hope she doesn't turn out to be like kids I've seen nowadays.

she'll be a great person with great parents, non? ^_^

zue said...

yes! go lisa gigi gongak ! i love u :)

Post a Comment