RSS Feeds

Sunday, July 18, 2010

Old Maid



Dua tiga hari ni, i layan je Lisa main Old Maid. First time kami main kad ni bersama-sama.

Dengan tangannya yang comel tu, memang sukar dia nak handle kad2 yang banyak tu. Tapi sibuk jugak "mummy biarlah Lisa yang 'chong' kan ..."



At first, terperanjat jugak i dengar dia sebut perkataan 'chong' tu... i dan bang Dek berpandangan sesama sendiri dan tergelak dengar Lisa tau pasal benda alah tu!

Dah beberapa kali bermain ni, asyik Lisa je yang dapat old maid... so she ketawa tak ingat and kata "mummy, bagilah Lisa pulak menang sekali..". So, i pun bagilah chance kat dia menang...



Bila main macam ni, teringat masa kecik2 dulu... Waktu tu kami main Old Maid, Happy Family dan mcm2 permainan kad ni masa bulan puasa. So, leka bermain sampai tau2 je, waktu berbuka dah sampai...

Citer pasal bualan puasa ni, tak lama lagi dah nak puasa... Lisa dah banyak kali tanya tentang hal2 puasa ni. Tahun lepas, dia puasa setengah hari je. Balik je tadika terus mintak botol susu.

Tahun ni, nak latih dia berpuasa penuh. Hope she can... insyaallah.

2 comments:

zue said...

ah chong ha???? jom lawan lisa?sure lisa nangis kuat smpai nampak gigi gongak lisa tu! muahahahaha

.:.Chacha's Heavens.:. said...

haha. cha suka happy family. tu semua tinggalan kenangan zaman sekolah, main snap macam orang gila, happy family, old maid bagai... rindu pulak nak main dgn member2. ^_^

Post a Comment