RSS Feeds

Monday, July 12, 2010

Nak Selamat Konon...

i memang takde masa nak kemas rumah setiap hari ... especially bab2 vacuum and mop lantai...

Masa yang nak buat benda2 tu semua during weekend only, itupun i selalu buat pagi sabtu sesudah subuh... Fikir hari Ahad nak bersantai-santai...

Citer pasal hari Sabtu, 2 jam awal used for sapu car porch and bermesra dengan pokok2 bunga i (banyak jugak pokok2 i tu, next post la i citer k). Then masuk rumah rendam kain baju, so senang bang Dek nak tolong cucikan nanti. Selesai rendam, prepare for breakfast. Normally beli je, sebab tak tau masak! Kadang2 nasi lemak, nasi kerabu or roti canai. If bang Dek malas nak keluar, alamat roti bakar gardenia sapu jem and planta je...

Pastu... capailah vacuum and start berjalan satu rumah, depan belakang, atas bawah... boring je time ni... Sambil2 tu observe si Lisa buat homeworknya. Dah tu, nak mop la pulak...sama je tensionnya.

Actually rumah taklah bersepah sangat, cuma yang tak tahan bila nampak rambut atas lantai. Geram betullah~ ggggrggrrrrrrr...

baru2 ni i pegi satu kedai and terjumpa dengan satu sign yang i rasa sesuai untuk selamatkan keadaan, kononnya lah...

so i pun hang the sign kat depan pintu store yang opposite main door. Bilamana orang masuk je, kan ternampaklah ia... mcm yang kat bawah ni...




Bukannya apapun, kadang2 bila weekend yang full dengan outdoor activity, maka tak sempat berkemas...

Ingat nak gi kedai ribbon lepas ni, nak find a nice ribbon to replace the current one... look older and cacatkan sign tu je!

2 comments:

.:.Chacha's Heavens.:. said...

haha. real ke sign tu? nice sign.
i think i should get one also. XD

zue said...

yeahh! i like it so much! sesuai :)

Post a Comment