RSS Feeds

Saturday, February 5, 2011

Pening pulak...

Malam tadi still macam malam sebelumnya...
tak boleh tidur,
rasa pening, loya, perut mual dan macam2 yang tak menyenangkanlah.
Dapat lena kejap, lebih kurang pukul 3.30 pagi kot,
macam2 mimpi pulak ada,
tapi pagi ni tak ingat satu apa pun!

Petang semalam,
kami ke i-City Shah Alam (full story later k...)
So, our dinner kat sana jugaklah.
Berpusing-pusing gak cari kedai makan,
sampai Cik Melur naik pening,
hanya semata-mata kerana fikirkan pasal i ni...
Bang Dek pun sampai terkeluar kat tol Sg. Rasau!
"sampai dah naik sasau",
kata bang Dek...
Terperangkap pulak dalam traffic yg sesak!
"bukan sasau lagi ni, dah koma jadinya"
bang Dek buat lawak again...

Finally,


i terpaksa ikut je,
sebab all dah hungry!
Kalau ikutkan hati i tak suka tempat2 macam ni!

Selalunya, bila masuk je kedai makan,
i akan letak perasaan kat tepi...
kalau ada perasaan kang, tak lalu pulak tekak ni nak telan apa2...
Masing2 order makanan, but i order teh tarik je,
makan2, No..No..No...


Lepas dah selesai semua,
baru i letak balik perasaan,
dan snap 2 foto di bawah ni...


terdapat 3 ke 4 bijik sign macam ni dalam kedai tu...



Tapi, majoriti yang datang masih merokok dan buang puntung rokok kat atas lantai.
Memang tak bertamadun betul mereka2 ni!!!

Gelinya i bila tengok lantai tu, Allah je yang tau...
Sebab tu, bila masuk kedai makan,
i elakkan pandang lantai dan masuk toilet diorang tu,
kalau dua ni i dah tak dapat elak kan,
pastinya i dah termuntah kat dalam kedai tu jugak...

Pernah masa kitorang bercuti kat Sabah dulu,
i hanya order maggie je tiap2 hari,
tu pun telan dalam paksa!

la ni, masih lagi pening2 dan loya,
baru jap tadi try gi muntah,
tapi tak boleh pulak.

Lisa still tidur,
if dia nampak mummynya muntah2 ni,
sure dia tanya,
"mummy, maismarende kem..kem.. ke?"
hi..hi..hi...

p/s: kepada perokok2 di luar sana tu,
tolonglah sensitif sikit dengan keadaan keliling,
kalau nak merokok dan buat sepah/kotor,
buatlah kat rumah sendiri!!!!!

No comments:

Post a Comment