RSS Feeds

Monday, February 7, 2011

Thorn among the Roses:)

Pagi tadi abang dah ke sekolahnya yang baru... kali ni abang pergi lebih jauh sikit. Sebulan hari tu abang di Subang Jaya je, hari ni abang ke Serting pulak.

Sebelum ni, abang di Sekolah Agama Menengah Bestari, dan pagi ni abang mendaftar di MRSM Serting.

Abang cucu Sulung dalam keluarga kami. So, tak lepas2 mulut nenek menyebut abang... Nenek mesti rindu kat abang, sebab abang memang rapat dengan nenek.

Masa kecilnya, sedari umur 1 hari hingga ke 5 bulan, i yang jaga abang. Masa tu just graduated and no job, so jagalah abang. Since masa tu abang sorang, so masa i dah kerja dan dapat gaji, banyaklah toys, baju2 dan coklat2 yang i bought for abang. Ingat lagi, masa umurnya genap 1 tahun, i belikan basikal gambar arnab. He so excited time tu!

Sebab rapatnya hubungan itu, makanya i juga miss abang so much...Tadi call abang, abang kata dia hanya boleh balik masa cuti sekolah Mac nanti je. Wah!, lama tu... Nasiblah kat MRSM, abang boleh bawak hp, so dapatlah calling2 abang untuk lepas rindu...
(tapi...Lisa jelessssssssssssss...)

Masa cuti panjang Dec last year,
i dan bang Dek bawak abang, kak Sya dan Lisa keluar.
Sebab abang dapat 5A dalam UPSR dan keputusan cemerlang dalam exam sekolah agama.
Masa tu bawak mereka gi Jusco. Main2, makan2 dan tengok movie Narnia.

They so happy...




Kalau nak tau, gelaran "bang Dek' tu, terhasil daripada perkataan 'mak Dek"...
Pandai je abang bercakap, terus dia call i "mak Dek"!
Sampailah sekarang, nama tu terus melekat, dan digunakan oleh semua ahli keluarga.
"Mak Dek & Bang Dek"...

Mak Dek doakan abang terus berjaya dalam pelajaran dan hidup.
Juga menjadi contoh pada adik2;


Kak Sya, Lisa, Adam, Fasya, Damia, Zara, Aidil, Aisy dan lain2 nanti...

1 comment:

Post a Comment