RSS Feeds

Tuesday, June 29, 2010

Dari Laskar Pelangi ke Pelangi Garden...

27hb June 2010, Ahad...

Pertemuan ni sepatutnya berlangsung pada hari semalamnya. Namun seperti yang telah dijangkakan, bahawa pasti akan ada halangan merentasinya...dan sesungguhnya halangan dan rasa sedikit kecewa membuatkan pertemuan itu lebih bermakna...

Hari yang sebetulnya pun, masih lagi rasa macam jadi ke tak ni... lantaran waktu pertemuan dijanjikan 12pm, suddenly yang ingin ditemui sms menyatakan mungkin lewat or she will come alone...

Lisa and bang Dek dah tertanya2...they pun excited pada pertemuan ini... i pulak since morning dah gesa2 mereka suruh cepat...

Malam sebelumnya bang Dek ada bertanya "why she so special among rakan2 blog yang lain? terkedu gak sekejap...sampai tak tau nak jawab...later I got the answer...so unique actually...

emmm... bila they kata dah sampai je, kami terus bergegas ke sana... I dah nampak "mereka"... syukur dalam hati sebab dapat ketemu kedua2nya...Lisa pun dah melompat2 suka...Bang Dek pula macam teruja...

At first, i risau jugak dengan bang Dek ni...dapat ke dia menerima kawan baru i ni? i dah tau sangat peelnya tu, if dia tak ngam dengan orang, dia akan keep silent...matilah i kalau dia macam tu!

tapi...

lepas sesi kenal-mengenal dan berjabat salam...bang Dek terus rancak berbual dengan Ian. Cha pulak, pitty her coz nak entertain i dan Lisa yang quite 'menoti' hari tu... i believed that happened is due to she so excited...

Syukur...kami tak ambil masa yang lama nak menyesuaikan diri masing2. So, pertemuan berjalan dengan lancar...borak-borak dan makan-makan...

tak disangka-sangka, rupa2nya bang Dek pernah mengajar sementara kat sekolah Ian dan Cha dulu. Ian pun kata sejak mula2 nampak bang Dek tadi, dia rasa macam pernah tengok je... wah kecik betul lah dunia ni kan...

tiba2 bang Dek memecah keheningan..."kalau ikutkan hari ni adalah pertemuan semua anak2 yang nombor dua. kebetulan pulak kan"... then i pulak menyampuk, anak2 nombor dua ni special tau, sebab mereka lebih independent!... agreed tak?

i pun sempat gak tunjuk kat Cha buku Laskar Pelangi yang dibeli oleh bang Dek... sebut je buku, topik bicara kami terus citer bab2 buku pulak...dan spokesman nya dah tentulah bang Dek!

saat Cha membelek-belek buku Laskar pelangi




Lihatlah kegembiraan Lisa dan Cha...Happy sungguh dia sampai terlihat giginya yang tiada tu! taraaaa... (sori ye dik..mummy tulis ni...)




With Ian, berebut-rebut nak cari Toy Story 3 things yang tersembunyi dalam buku tu...



turn mummy dan ayah pulak... photo taken by Lisa.


Setiap pertemuan pasti kan ada perpisahan....




Posing lagi sebelum beredar...



Lisa masih lagi tak nak lepaskan Cha dan Ian balik...



Kami meninggalkan tempat pertemuan di saat langit yang cerah membiru mula bertukar kelabu...huhuhu...

Moment2 yang mengharukan...

For the first time, at the Pizza & KFC playground, terlihat seorang dewasa (20 yrs old and budak kecil (6 yrs old) berlari-larian..saling kejar mengejar... so sweet...terharu jugak...

Saat Ian bergenang air mata menceritakan tentang kisah accident motor yang he read at forum...


Ian dan Cha, jaga diri ya bila berada di jalan raya...
(teringin pulak rasanya nak membonceng skuter Annabela Chaca with Lisa...)


Begitulah ceritanya detik2 pertemuan itu... i mengenali Cha kerana Laskar Pelangi... sungguh2 secara kebetulan...dan kini kami bertemu di Pelangi garden...

Moga akan adanya lagi pertemuan demi pertemuan selepas ini, kerana Lisa telah menganggap Cha sebagai kakak angkatnya yang pertama dalam hidupnya...

Cha dan Ian, thanks so much...



1 comment:

Post a Comment