RSS Feeds

Sunday, May 16, 2010

Semoga Hari2mu Seindah Pelangi..

Hari ini genap umur Lisa 6 tahun 1 hari... Sekelip mata sahaja rasanya masa berlalu....

Flashback>>> Selepas setahun kami married...Allah kurniakan Lisa buat kami. Masa tu bang Dek nak anak lelaki, tapi i nak perempuan... bukan kami je, abang Ayik juga nak lelaki, katanya ada geng gusti2... kak sha pulak nak perempuan ,nak main masak2... Lisa merupakan cucu ke 3 dalam family sebelah i...

Berdebar je tunggu masa scan tu, akhirnya i menang... suka tak ingat masa tu..walaupun pregnancy time buat i phobia tapi i kuatkan juga semangat nak bawa dia sampai sembilan bulan...if lelaki, mungkin i rasa down sikit kot!

Lisa supposed lahir pada 7th May , so we happy dgn date tu..coz i lahir July 5th...senangkan nak ingat.. till 14th May, lisa masih nak tinggal dalam kandungan mummy, but Doctor said cannot wait anymore...have to induce, tu yang birthdaynya 15th May 2004.

Namanya i yang pilih...NUR, bang Dek kata wajib... LISA, i suka nama tu... simple, soft and sedap disebut and didengar... ZALIA sebab masa tu i suka sangat dengan model Zalia yang skinnya putih pink gebu tu...no wonder she likes model kan! Just masa menulis ni i realize that...



Pagi 15th May 2010...

Dah 6 tahun anak mummy ni...

Sempat pagi tu pegi rumah adik i, ada kenduri cukur jambul anaknya, then singgah rumah adik i Zu (kerja2 mengecat rumah sedang dijalankan) , gi kedai Seng Heng and Tesco... sampai je rumah dah hampir jam 5 petang... fuhhhh pack betullah jadual hari ni...


Sampai je rumah dah hampir jam 6 petang....Bang Dek terus mintak i ajak Lisa tidur...coz dia ada projek yang dia tak nak Lisa tahu!

This is a project...

Tema bungkusan hadiah Lisa tahun ni ialah "menuju tangga kejayaan"... Bila creativitinya dah muncul, ni lah hasilnya....


Dalam ni lah adanya giant chupa chop!

Pada mulanya, we ingat tak perlu nak celebrate bday Lisa lagi, coz already celebrate kat HK hari tu. Tapi bila tau je yang celebration tu without cake (mana nak cari halal cake masa tu?), nenek (mak i) terus kata "beli je kek and celebrate kat rumah mak ni". Adik2 i pulak menyokong, tu jadi majlis tu... only kek and satay je, coz mereka2 ni kata dah full makan kenduri siang tadinya.


A few Photos during bday celebration...


Pose with mummy and ayah...

Wajah2 kepenatan...

Bercerita bab hadiah pulak, hadiah pertama Lisa dapat from mak i...RM100 pada 14hb after nenek sembahyang Magrib. Bagi nenek dia ikut bulan Islam, masuk je maghrib dah 15hb... Mama pun sama gave her RM50. Suka sakanlah dia...

Mummy gave a giant Chupa Chop... She merengek2 nak benda alah ni since before we went to HK (at LCCT) and during at HK airport. Masa tu i tak nak belikan... and she merajuk giler! tu yang buat surprise masa bday ni.



Ayah gave set drawing... for drawing class yang akan Lisa join nanti.


Dan...tak sah kalau ayah tak berikan hadiah ini...


Hadiah2 yang lain juga from auntie2...
Mummy pun suka jugak pada gift2 yang cute miut ni...

A great present for her was a trip to HK Disneyland.... (nantikan full story kami di bumi HK....)

Overall, Lisa happy .... apakah yang lebih membahagiakan daripada itu...?


dan kami bersyukur pada-Mu Ya Allah... Jadikanlah anak kami anak yang solehah, anak yang menghormati kedua ibu bapa, guru2 dan orang2 yang lebih tua, kawan2 dan semuanya...anak yang suka mengerjakan solat...berjaya di dunia dan juga di akhirat...Amin.

Satunya, di usia 6 tahun ni..dia masih tak boleh tinggalkan... yang warna hijau tu!


Bang Dek kata, "minum je dik..., sampai anak dare pun takpe"... heh..heh..heh...

6 comments:

.:.Chacha's Heavens.:. said...

hehe. geli hati baca post ni.
so many coincidences and my own flashbacks.

my friend from sabah told me about the giant chupa chups and been wanting it since then, but i never went to LCCT cuz got no business there. huhuhu. finally i can see it here with my eyes how big it is. and orange flavor! wow! lisa must be so fond of it. ^_^

and i got a dirty lil secret about the botol susu part also..ehem. i stopped nyot nyot my botol susu at standard 5, which is, 11 years old! haha. maybe because of that, i turned up growing tall so fast i was taller than any of my friends, even the boys. huhu.

tapi, stopping earlier may be a good thing laa. just keep her drinking milk everyday, and she'll grow up tall like a supermodel. huhu.

anyway, send my regards and my happy birthday wish to lovely lisa. have a sweet 6. ^_^

Sue said...

Happy birthday, Lisa...!!!

giant Chupa chup tu yg real punye eyh?? bole makan eyh?? Masa g genting baru2 ni, singgah kat kedai tidbits, ada jual giant chupa chup. Damia pun nak jugak.. tapi ingatkan tipu punye... takde la beli. ehehehe...

zue said...

wow...sweEtieelisa ;)lisa? share2 wif me pls ur chupa cOppp ..hehee

Enis said...

Cha,

Thnx for the wishes.

Ur friend must be a cute one! asking for a chupa chop...

Fyi, Lisa going tall and tall and we believed it's bcoz of milk and calciyum. She loves both...Without botol susu, she will looks older, tak bestlah...

Enis said...

Sue,

thnx.

Yes, the giant chupa chop is a real one. Not cheap tau...RM46.00. At first thought how Lisa going to finish it, rupa2nya bukan 1 chupa chop, tapi ada 15 normal size chupa chop inside. So, dia boleh enjoy 15 times jilat2...hehehe...

Enis said...

Hi Zue,

I'll get Lisa to reserved for you 1 chupa chop k! So, you can enjoy it sambil menikmati pemandangan 'rumah hijau'.??????

Post a Comment