RSS Feeds

Thursday, August 12, 2010

"Kuasa Penuh"

Masuk hari ni, dah 2 hari kita berpuasa...

Syukur alhamdullillah, sehingga i menulis ni, Lisa telah pun berpuasa selama 1 hari setengah. I dan bang Dek bersyukur sangat2 dan gembira kerana Lisa berjaya mengarungi puasa hari pertama dengan steadynya...

She langsung tak melepet2 sebab tak makan, cuma nampak she letih dan ponteng kelas mengaji Iqra'...

Petang semalam, she request nak pegi pasar ramadhan, so kami pun tunaikanlah.. sampai je, she only nak beli air Yakult dan kuew Tiau goreng. So, tulah juadah Lisa berbuka semalam.

Kami pada mulanya tak expect Lisa puasa penuh, coz this is a first time she puasa. I ada tanya apa rasanya berpuasa, katanya "Lisa lapar sikit je Mi, tapi haus sangat2"... cian Lisa...

Apa kena mengena 'Kuasa Penuh" dengan Lisa ye? Actually, sejak kecil lagi dia sebut puasa tu "kuasa". Walaupun sekarang ni ramai yang tegur dia perbetulkan sebutan, tapi dia tetap sebut "kuasa"... So sweet bila dia sebut, dan kami semua akan tergelak2...

Kami tak harap Lisa puasa penuh 1 bulan, tapi kami encourage dia selagi tak memudaratkannya...

Nak lentur buluh kan, biarlah daripada rebungnya... kalau dah besar, dah liat pulak nanti!

Lisa, mummy dan ayah bersyukur dapat anak mcm Lisa...

Terima kasih Allah.

2 comments:

zue said...

x kuasa tau! congrat Lisa :) ummie menang! :P

Enis said...

Wah berlagak la Ummie ni... mentang2lah, Ummie puasa penuh sebulan masa umur 5 tahun.

Tapi Lisa respect la kat ummie.

Bila nak belanja Lisa kek Secret recipe and tom yam kung?

Post a Comment