RSS Feeds

Monday, March 21, 2011

Ada ke safety di sekolah????

Hari ni,
i cuba balik awal, sebab nak fetch Lisa kat school.
School finish at 6.30pm, so I managed to reach at 6.25pm.

Waktu tu hujan turun dengan selebat-lebatnya...
dan bebudak pun dah bertolak-tolak sesakan-sakannya,
kat muka pintu pagar yang "sekangkang kera" tu!

Dalam keadaaan parents yang jugak bersesak-sesak,
menunggu kat luar pagar tu,
dengan payung2 yang bersimpang-siur,
dengan air bergenang yang dah sampai kat paras betis,
uh...sesungguhnya tak mudah nak lihat,
where is my Rapunzel...

Can you all imagine,
more than 500 children bertolak-tolak nak balik...
adalah seorang budak perempuan tu,
sampai jatuh terkangkang,
nasib ada hamba Allah yang tolong angkatkan,
if not, kena pijaklah budak tu!

Pengawas mana?
Guard mana?
Cikgu bertugas mana?

Really no safety!!!!!!!!!!!!
I'm going to lodge a complaint tomorrow,
dah tak boleh tahan ni...

Finaly, i found my Rapunzel...
tersepit-sepit si kecik tu,
pitty her...

p/s: Bang Dek always back late from evening school,
when i tanya, he said he have to ensure all children go back first.
Adik respect you...

tahu guard kat mana time tu?
guard kat main gate,
to ensure keta2 cikgu keluar dengan selamatnya...

Yelah cikgu,
pulanglah dengan selamatnya,
bebudak masuk longkang kan bukan tanggungjawab cikgu!

2 comments:

zue said...

Can you all imagine,
more than 500 children bertolak-tolak nak balik...
adalah seorang budak perempuan tu,
sampai jatuh terkangkang,
nasib ada hamba Allah yang tolong angkatkan,
if not, kena pijaklah budak tu!


Dek?????omg! i cant stop laughing here! ur bahasa "sampai jatuh terkangkang," tu!hurmmm...pity them...

Rapunzel tu mengada lah! :P

Enis said...

really me..I'm not make up story! kita adult memanglah kalau jatuh, nak cover jgn nampak teruk, tapi bebudak?

oh my Rapunzel!

Post a Comment